Günümüzde değişim, yarattığı etkiler bakımından geçmişte hiç olmadığı kadar farklı alanlarda karşımıza çıkmaktadır. Tüketim alışkanlıkları, iş yapış tarzı, doğanın dengesi gibi birçok farklı alanda değişim yaşanmakta ve bu değişimin sonuçları ilgili paydaşları dönüşüme zorlamaktadır. Bu durum, teknolojik dönüşümün yanı sıra, insan, yönetim, süreç ve sürdürülebilirlik kavramlarını da kapsayan bütüncül bir dijital dönüşüm yaklaşımı olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bizler bu kitapta işletmelerin değişen koşullar karşısında deneyimledikleri dijital dönüşüm yolculuklarını ele alarak, dijital dönüşüm süreçlerini farklı açılardan nasıl yönetmeleri gerektiğini anlatıyor ve karşılaştığımız yaşanmış dijital dönüşüm hikâyelerini paylaşıyoruz.
Edindiğimiz saha tecrübeleri ve yaptığımız incelemeler neticesinde, işletmelerin hangi dijital seviyede olduklarını belirleyebilmeleri ve doğru stratejiler geliştirebilmeleri için kitabın son bölümünde bir de ölçüm çalışmasına yer veriyoruz.
Bu kitap, kıyaslamanın performans yönetimi sürecinde “nasıl etkili bir performans ölçme ve geliştirme aracı” olabileceğini derinlemesine ve genişliğine araştıran nitel bir çalışmadır. Bu amaç doğrultusunda Türk imalat şirketlerinin kıyaslamayı performans ölçme ve geliştirme faaliyetlerinde ne derece etkili kullandığı örnek olay yöntemiyle incelenmiştir. Örnek olay metodolojisi uyarınca veri çeşitlendirerek sağlanan verilerin analiz bulgularının, daha 2000’li yılların başında günümüzün kıyaslama gerçeklerini öngörebilmiş olması çalışmanın özgün yanıdır.
Farklı sektörlerde faaliyet gösteren örnek şirketlerin kıyaslama tanımlamalarını, yaklaşımlarını ve uygulamalarını detaylarıyla örnekleyen bu kitapta performans yönetimi, performans ölçme ve geliştirme ve kıyaslama alanında geniş bir literatüre de yer verilmiştir. Konuya ilgi duyan herkese katkı sağlaması dileğiyle…